Schoonmaaktips voor de badkamer

14 augustus 2018

De badkamer is een ruimte in huis die we elke dag intensief gebruiken. Hierdoor kan de badkamer snel vies worden. Met de volgende tips is je badkamer binnen no time weer blinkend schoon. 

De tegels schoonmaken
Gebruik voor het schoonmaken van de tegels in de badkamer water met een beetje azijn. Maak vieze voegen schoon met wat bleekmiddel en een tandenborstel. Spoel dit, nadat je dit even hebt laten intrekken, schoon met de douchekop.

De wastafel schoonmaken
Gebruik allesreiniger om de wastafel schoon te maken. Als er kalkvlekken op de wastafel zitten, verwijder deze dan met water met wat azijn. Je kunt ook gebruik maken van een ontkalker. Als je elke dag een doekje over de wastafel haalt, hou je deze al aardig schoon. 

De badkuip schoonmaken
Maak de badkuip gemakkelijk schoon met heet water en wat azijn. Neem de badkuip, nadat je het sopje 15 minuten hebt laten intrekken, af met een natte doek en wat azijn. Spoel het bad daarna af met water en droog de badkuip met een doek. Gele vlekken in de badkuip kun je verwijderen met citroensap. Spoel dit nog even na met wat koud water. 

Het douchematje schoonmaken
Week het douchematje zo nu en dan in een bad van water en Biotex om schimmel en viezigheid van het matje te verwijderen. Reinig het matje vervolgens met allesreiniger en een schuursponsje. Heb je een douchematje van stof? Was deze dan in de wasmachine op 40 graden. 

De douchekop ontkalken
Kalkaanslag op de douchekop kun je voorkomen door deze na het douchen af te drogen met een handdoek. Als er al kalkaanslag op zit, kun je deze weer schoon krijgen door de douchekop in een bakje met heet water en azijn te leggen. Een ontkalker kan hier ook goed werken. 

Het douchegordijn reinigen
Het douchegordijn kun je gemakkelijk schoonmaken door deze in de badkuip laten weken in water met azijn. Of was het gordijn in de wasmachine op 40 graden met wat wasmiddel en azijn of met een tablet voor de vaatwasser. Hang het douchegordijn gelijk uit om te drogen. 

De spiegel schoonmaken
Maak de spiegel in de badkamer gemakkelijk schoon met wat schoonmaakmiddel en een doek. Wrijf ‘m daarna in met een doormidden gesneden aardappel en droog de spiegel vervolgens met een oude krant. Extra tip: door de spiegel in te wrijven met een beetje afwasmiddel, beslaat deze niet meer.

Maak de badkamer wekelijks schoon. Zo blijft deze netjes en fris. De tegels hoeven minder vaak.

Bron:  flaironline.nl