Maak van jouw slaapkamer een plek om te dromen

18 december 2020

Er gaat niets boven een goede nachtrust. Een fijn en comfortabel bed is natuurlijk erg belangrijk. Maar er zijn ook nog andere dingen die je kunnen helpen, om van jouw (nieuwe) slaapkamer een plek te maken waar je heerlijk kunt dromen.

Zorg voor goede verduistering
Een belangrijk punt voor een goede nachtrust is de verduistering van de ramen. Hoe donkerder het is in de slaapkamer, hoe beter. Kies bijvoorbeeld voor mooie dikke gordijnen of stijlvolle jaloezieën. De duisternis zorgt namelijk voor de aanmaak van melatonine, wat de hersenen stimuleert om te gaan slapen.

Kies voor warme kleuren
Denk bij het uitkiezen van kleuren voor de slaapkamer aan warme, rustgevende kleuren. Bijvoorbeeld natuurlijke kleuren als beige, groen en pasteltinten. Uit onderzoek blijkt ook dat blauwtinten een kalmerend effect hebben. Deze kleur is dan ook zeker het overwegen waard.

Zorg voor een opgeruimde slaapkamer
Een opgeruimde en gestructureerde kamer zorgt voor een betere nachtrust. Zorg voor voldoende opbergruimte, ruim je slaapkamer dagelijks op en gooi de rondslingerende kleding in de wasmand. Woonaccessoires en mooie kamerplanten kunnen natuurlijk ook altijd, maar maak het niet te druk!

Zorg voor een aangename temperatuur
Uit onderzoek blijkt dat de beste temperatuur om te slapen rond de 18 graden is. Zorg sowieso voor goede ventilatie door de luchtroosters open te zetten, of zet het raam op een kier. En leg in de winter een lekker warm dekbed op je bed.

Slaap lekker! ;-)