Heeft jouw huis al een warm en winterproof interieur?

03 november 2018

De klok is verzet en dat betekent dat het weer een uurtje eerder donker wordt. Veel mensen zien tegen dit moment op, maar je kunt het ook positief bekijken: dit is hét moment van het jaar waarop je het binnen weer extra gezellig kunt maken! Wij geven je daarom drie tips voor een sfeervol, winterproof interieur.

Warme kleuren
Kleuren hebben veel invloed op de uitstraling van een woning. Als je een warm geheel wilt creëren, is het raadzaam om gebruik te maken van houtkleuren en rood- en aardetinten. Je kunt deze kleuren terug laten komen op de muur, maar ook in accessoires zoals kussens, potjes, lampen, krukjes en schilderijen.

Breisels en zachte materialen
Als het buiten kouder wordt, is het heerlijk om ’s avonds met een dekentje op de bank te zitten. Er zijn echter veel meer mogelijkheden om het jezelf comfortabel te maken. Denk aan een (nep) schapenvachtje op de grond en extra kussens op de bank. Ook je interieur kun je een warmte boost geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van hout en gebreide materialen.

Flame lampen
’s Avonds eerder donker betekent binnen eerder het licht aan. Met flame lampen ben je verzekerd van een sfeervol interieur. Dit type licht is wat geler van kleur dan de welbekende warm white lamp en wordt vaak gebruikt als sfeerverlichting. Ook kaarsjes mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens de donkere dagen!