Energie besparen, dat doe je zo!

12 juli 2019

Soms zie je door alle verschillende mogelijkheden om energie te besparen door de bomen het bos niet meer. Maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Een aantal tips om dit zelf gemakkelijk thuis aan te pakken. Gunstig voor het milieu en voor je portemonnee.


 1. Stop met sluipverbruik
  Wist je dat er jaarlijks per gezin €100 euro verspild wordt aan sluipverbruik van elektrische apparaten? Tv op stand-by, wifi-routers en een printer of computer in slaapstand. Het zijn allemaal elektrische apparaten die stroom blijven verbruiken. Zet je apparaten dus uit als je ze niet gebruikt en voorkom verspilling.

 2. Houd het warm met radiatorfolie
  Het kost niet veel, maar de besparing is groot. De folie houdt tot wel 96% warmte binnen in huis. Het zorgt er namelijk voor dat er minder warmte via de muur naar buiten verdwijnt waardoor de energiekosten zeker zullen dalen. Geld overhouden voor leuk dingen, wie wil dat nou niet?

 3. Een graadje minder
  Ook met de thermostaat kun je veel energie en geld besparen. Elke graad hoger zorgt voor 7% stijging in het gasverbruik. Zet dus voortaan de temperatuur wat lager en pak een deken of zet wat kaarsjes aan. Dat maakt het ook een stuk gezelliger.

 4. Lamp uit
  Vergeet jij vaak de lampen uit te doen? Zonde! Als je hier meer rekening mee houdt, dan dalen de kosten van je energierekening. Een handige oplossing is een avondklok of timer in te stellen zodat het licht nooit meer onnodig aanblijft. Wil je graag nog meer besparen op je verlichting? Koop dan LED lampen. Deze lampen zijn niet alleen energiezuinig, maar ze gaan ook een stuk langer mee.