Eenvoudig energie besparen: 3 tips

02 december 2018

Jaarlijks gaat er heel wat geld naar het betalen van de energierekening. Zonde toch? Vaak wordt er gedacht dat er eerst een flinke investering nodig is voordat je kunt gaan besparen op energie, maar ook de kleine beetjes helpen. Wij geven daarom drie tips waarmee iedereen eenvoudig energie kan besparen! 

1. Besparen op verwarmingskosten 
We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat het belangrijk is om de de verwarming 's nachts lager te zetten en deuren te sluiten in ruimtes waar de verwarming aanstaat. Maar wist je ook dat je jaarlijks ongeveer €80,- bespaart als je de verwarming 1 graad lager zet dan je gewend bent? Als je de verwarming een uur voordat je gaat slapen op 15 graden zet, bespaar je nog eens enkele tientallen euro's per jaar.

2. Besparen op warm water
Het verwarmen van water kost veel energie. Wist je dat warm water het milieu 50 keer meer belast dan koud water? Om ook hier op de kleintjes te letten, raden we je aan om in je badkamer gebruik te maken van een water besparende douchekop en een thermostaatkraan (hierdoor is het water sneller op de gewenste temperatuur). Controleer daarnaast of je keukenkraan is voorzien van een waterbesparend mondstuk of stroombegrenzer. 

3. Extra tips
Nog meer energie besparen? Vergeet dan niet lampen uit te doen wanneer je een ruimte verlaat, laat apparaten niet op standby staan en neem eens een keer een snelle douche van 5 minuten.