Deze investeringen maken jouw woning meer waard

16 augustus 2019

Als je jouw woning gaat verkopen, wil je hier natuurlijk het maximale uithalen. Heb je al eens gedacht aan een verbouwing? Het klinkt misschien tegenstrijdig, want waarom zou je je woning verbouwen als je toch op zoek gaat naar een nieuw huis? Omdat de juiste aanpassingen de waarde van je huis kunnen laten stijgen. 

Welke verbouwingen laten je huis in waarde stijgen en welke verbouwingen voegen nauwelijks iets toe? Er zijn grofweg 3 zaken waardoor je woning meer waard wordt, namelijk extra m3 (denk aan een aanbouw, schuur of dakkapel), meer comfort (bijvoorbeeld een luxere keuken of badkamer) en duurzaamheidsaanpassingen (kostenbesparende isolaties en zonnepanelen zijn hier voorbeelden van). 

Daarnaast is het goed om te weten dat:
• een extra slaapkamer bijna altijd waarde toevoegt aan je huis. Je spreekt hierdoor een bredere doelgroep aan.
• een hoog energielabel niet alleen de waarde van je woning verhoogt, maar ook zorgt voor een kortere verkooptijd.  
• de keuken en badkamer vaak smaakgevoelig zijn. Als je hierin gaat investeren, is het belangrijk om een neutrale stijl uit te kiezen, zodat potentiële kopers hier niet op afknappen.  
• mensen vandaag de dag op zoek zijn naar een kant-en-klare woning. Zorg daarom dat technische problemen en defecten opgelost zijn en dat zowel je woning als tuin goed onderhouden zijn.  

Tot slot: zijn jouw verbouwplannen concreet? Laat hier dan eerst een expert naar kijken, zodat je zeker weet dat de waarde van je woning stijgt.