De voordelen van nieuwbouw

24 januari 2019

Twijfel je tussen het kopen van een nieuwbouwwoning en een bestaande woning? Een nieuwbouwwoning heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor je op. 

Jouw stijl
Een belangrijk voordeel van nieuwbouwwoningen is dat je de vrijheid hebt om de woning naar eigen smaak in te richten. Vaak kun je de badkamer en keuken zelf samenstellen en je eigen vloer uitkiezen. Bij sommige nieuwbouwprojecten is het ook mogelijk om de indeling van de woonkamer zelf te bepalen. Zo heb je direct het gevoel dat het huis helemaal van jou is. 

Duurzaam en energiezuinig
Voor de bouw van nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig alleen duurzame en milieuvriendelijke materialen gebbruikt. Daarnaast zijn nieuwbouwhuizen zo'n 30% energiezuiniger dan woningen die 25 jaar geleden of langer gebouwd zijn. Dat scheelt weer in de kosten!

Financiële voordelen
Als je een nieuwbouwwoning koopt, krijg je te maken met een aantal financiële voordelen. Allereerst krijg je van je hypotheekverstrekker een extra leencapaciteit van maximaal €8.000,-. Daarnaast hoef je geen overdrachtsbelasting, taxatie- en makelaarskosten te betalen.