Schildertips deel 1

09 mei 2018

Je hebt eindelijk de sleutel van jouw nieuwe huis ontvangen. Het klussen kan beginnen. Eén van de dingen die daarbij horen is het schilderen. Voor de één een hels karwei en voor de ander een ontspannende bezigheid. Deze tips maken het schilderen een stuk makkelijker:

 1. Kleurenstress
De juiste muurkleur vinden is een hele opgave. Voorkom een misser en oriënteer daarom altijd eerst met behulp van een aantal verfsamples. Vergelijk deze in het juiste omgevingslicht om een weloverwogen keuze te maken. Breng de verschillende kleuren naast elkaar aan op de muur en zie welke kleur het beste bij jouw interieur past.

2. Even föhnen
Schilder je één muur in een specifieke kleur? Dan wil je natuurlijk dat de lijnen netjes en strak zijn. Om ervoor te zorgen dat je bij het verwijderen van de schilderstape geen vlekken maakt, is het handig om de föhn erbij te pakken. Hiermee verwarm je de lijm van de tape, waardoor het gemakkelijk loskomt. Trek de tape er altijd in een hoek van 90 graden af.

3. Inpakken maar! 
Kozijnen en plinten kun je handig afplakken met schilderstape, maar deurknoppen zijn een stuk lastiger. Tip: wikkel ze in de aluminiumfolie. Ook handig: voorkom vieze verfbakjes door ze in te pakken met aluminium. Als je klaar bent met verven, haal je de folie eraf en het bakje is weer schoon.

4. Strakke randjes
Wil je de verf op de muur heel strak aanbrengen zonder slordige randen? Maak dan een inkeping in de rand met een mesje zodat de verf niet doorloopt, maar in de groef terecht komt! 

5. Lekkere opbergers
Tijd voor een break tijdens het schilderen! Maar waar leg je de natte kwasten of rollers neer? Gebruik hiervoor een opengeknipte melkfles of een lege Pringlesbus. Eindelijk een excuus om ‘m helemaal leeg te eten…

Bron: www.praxis.nl