Maak jouw huis 'inbrekerproof'

12 november 2019

De winter is in aantocht en dat betekent dat de dagen steeds korter worden en de nachten steeds langer. Voor inbrekers is deze tijd ideaal om een poging tot inbraak te doen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat ze jouw nieuwbouwhuis binnenkomen. Maar hoe doe je dit?

4 tips om jouw huis 'inbrekerproof' te maken:


1 Maak je woning zichtbaar
Zorg dat je woning zichtbaar is voor de buitenwereld. Als je de begroeiing rondom je huis beperkt, verhoog je de mogelijkheid tot sociale controle van buren en voorbijgangers.


2 Plaats een alarmsysteem
Installeer een alarmsysteem. Als een inbreker jouw woning probeert binnen te komen maar hierbij niet de juiste code van het alarm intoetst gaat het alarm af. Dit geluid alarmeert omwonenden en voorbijgangers. Daarnaast wordt er vaak direct een sein naar de meldkamer gestuurd.


3 Gebruik verlichting
Het plaatsen van schriklichten is zeer effectief: inbrekers staan liever niet in de spotlights. Schriklichten gaan aan wanneer ze beweging detecteren. Door dit licht zijn de inbrekers niet alleen goed zichtbaar voor de buitenwereld, maar verliezen ze ook hun concentratie.


4 Koop camera’s
Net als lichten schrikken ook camera’s inbrekers af. Bovendien kun jij met behulp van camera’s in de gaten houden wat er in en om je huis gebeurt. Er zijn zowel in- als outdoor camera’s beschikbaar.