Dit zijn de voordelen van zonnepanelen

28 februari 2020

Nieuwbouwwoningen zijn vaak duurzamer dan bestaande woningen. Dit komt bijvoorbeeld door het gebruik van duurzaam bouwmateriaal en de installatie van een warmtepomp en zonnepanelen. Heb jij nog geen zonnepanelen op je (nieuwbouw)huis? Bekijk hier de voordelen!

Duurzame energie
Met zonnepanelen wek je schone energie op; er komt namelijk geen CO2 vrij. Bovendien zorg je ervoor dat de uitputting van fossiele brandstoffen gerekt wordt. Je maakt immers gebruik van zonnestralen. 

Lagere energierekening
Doordat je je eigen elektriciteit opwekt hoef je minder te betalen aan de energieleverancier. Vaak is de opgewekte energie niet genoeg en zul je ook nog energie van het net nodig hebben. In de zomer kun je soms wél je eigen huishouden van 100% eigen opgewekte energie voorzien. Is het een zonnige zomer en wek je meer op dan je verbruikt? Dit overschot kun je terugleveren aan het net en daar krijg je een vergoeding voor.

Hogere woningwaarde
Je verhoogt de waarde van je huis door te investeren in zonnepanelen. Als je je huis verkoopt hoeft de nieuwe eigenaar namelijk niet te investeren terwijl hij wel profiteert van lagere energiekosten.