Creëer extra opbergruimte in je nieuwe keuken met deze tips!

29 december 2020

Heb jij ook altijd te weinig opbergruimte in je keuken? Op de een of andere manier komen keukenkastjes altijd vol te staan, hoeveel je er ook hebt. Een goede reden om je eens te verdiepen in extra opbergruimte in de keuken. Wij geven enkele handige tips! 

1. Lades 
Met lades benut je de ruimte efficiënter dan met kastjes. Hoe breder de lade, hoe beter. Een la van 90 cm breed biedt bijna 20% meer opbergruimte dan twee lades van 45 cm. Het is vaak nog goedkoper ook, omdat er minder materiaal- en installatiekosten worden gemaakt. Ook zijn diepe lades van 65 cm efficiënter dan de gebruikelijke lades van 50 cm.

2. Hoeklades
Dode hoeken in de keuken vul je op met hoeklades. Deze zijn volledig uittrekbaar, aangepast aan de hoek van je keuken. Vanaf de buitenkant zien ze eruit als een normale la. Maar als je ze opentrekt, zie je dat de lades in een hoek van 90 graden met elkaar verbonden zijn. Een hoeklade is meestal wat breder en daardoor erg praktisch als opbergruimte voor je bestek.

3. Plintlades
Steeds meer keukenleveranciers komen met plintlades. Deze lades zijn ideaal voor grote en zware keukenspullen, zoals bakblikken, ovenschalen en keukenmachines. 

4. Speciale opbergsystemen
Met speciale opbergsystemen kun je de ruimte in lades en kasten beter benutten. Bijna elke keukenleverancier heeft wel praktische accessoires als bordenhouders, besteklades en flessenrekken.

5. Koelen & vriezen
Ook op koelen en vriezen kun je ruimte besparen. Natuurlijk moet de koelkast groot genoeg zijn, maar wees kritisch op de inhoud van je vriezer en zet ’m liefst in bijkeuken, schuur of garage.