Zo leg je een moestuin aan in je nieuwbouwtuin!

25 juni 2021

Yes! Eindelijk mag je je nieuwbouwwoning in. Daar hoort natuurlijk ook een nieuwe tuin bij! Voor deze tuin zul je ongetwijfeld al plannen hebben. Wil je hier ook een moestuin aanleggen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan kunnen deze tips je helpen.

Ligging van de moestuin
De ligging van de moestuin is erg belangrijk voor een succesvolle oogst. Het regenwater moet weg kunnen lopen. Met een vlakke grond, die iets afloopt naar het zuidoosten -of westen, zit je goed. Kies een zonnige plek waar minstens 6 uur per dag zon is. Ga je ook bomen planten in je nieuwbouwtuin? Hou er dan rekening mee dat deze de moestuin niet overschaduwen!

De grond voorbereiden
Hoe is de grond eraan toe? Soms is de grond erg compact door alle zware voertuigen die er tijdens de bouw overheen zijn gereden. Het is belangrijk dat de grond dan eerst losgewoeld wordt. Schoffel 7,5cm tot 15cm van de grond goed door. Met de tanden van de hark kun je de grond goed opbreken. Ga hiermee door tot de grond er mooi en egaal uit ziet.

Moestuin indelen
Het indelen van de moestuin is het allerleukste! Dan kun je je vast gaan bedenken welke recepten je allemaal wilt gaan koken in je gloednieuwe keuken. Sommige planten doen het beter naast elkaar dan anderen. Een paar sterke combinaties zijn: aardbei & knoflook, andijvie & tomaat en courgette & ui. Zoek de beste combinaties op (en de slechtste!). 

En dan is het tijd om te zaaien! Weet jij al wat je in de moestuin wilt?