Start je voorjaarsschoonmaak met deze handige tips

02 april 2021

Het voorjaar hangt in de lucht. Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak. Dus haal die schoonmaakspullen maar tevoorschijn en ga aan de slag. Er gaat namelijk niets boven een schoon en opgeruimd huis! 

De volgende tips maken het schoonmaken net een beetje makkelijker (en leuker):

- Maak een checklist met klusjes. Niets fijner dan klusjes te kunnen afvinken.
- Met muziek is schoonmaken een stuk leuker! Dus zet je favoriete muziek op voor je begint.
- Zet tijdens het schoonmaken de deuren en ramen open en laat het lekker doorwaaien.
- Maak qua schoonmaakmiddelen gebruik van chloor om te ontsmetten, schoonmaakazijn om te ontkalken en een sopje met soda om schoon te maken/ontvetten.
- Stof dwarrelt omlaag tijdens het schoonmaken. Werk dus van boven naar beneden. Begin ook met stoffen/stofzuigen voordat je met een natte doek gaat poetsen.
- Vul een plantenspuit met water en een beetje allesreiniger. Met de plantenspuit en een poetsdoek verwijder je viezigheid door je hele huis.
- Dweil de vloer met koud water met een beetje reiniger. Warm water verdampt namelijk sneller, waardoor er zeepresten achter kunnen blijven.
- Maak je ramen stralend schoon door een druppeltje afwasmiddel bij het water te doen. Wrijf de ramen droog met een oude krant en je ramen worden streeploos schoon.
- Gebruik de schoonmaak ook gelijk om overtollige spullen weg te doen, bijvoorbeeld keukenspullen die je nooit gebruikt of kleding dat je niet meer draagt.

Ben je klaar? Vergeet dan ook jezelf niet te verwennen met een bos bloemen of een andere beloning. :-)