De geur van herfst bij jou thuis

16 november 2021

Nu het weer buiten steeds guurder wordt, is het tijd om lekker knus binnen te zitten en te genieten van de warme sfeer die de herfst met zich meebrengt. Dit zijn 5 manieren hoe je de knusse herfstsfeer in huis kan versterken met geur!

Als je van een frisse herfstwandeling thuiskomt, is het heerlijk om de openhaard aan te steken, lekker wat warms in te schenken en naar het herfstweer dat zich buiten afspeelt te kijken. Maar hoe breng je die herfstgeur bij jou thuis?

Manier 1: Geurstokjes
Het voordeel van geurstokjes is dat ze de geur de gehele dag door je huis verspreiden, waardoor je huis de hele dag heerlijk ruikt. Je geeft je huis hiermee een luxe en warme sfeer die je helemaal in de herfstmood brengt. Neem bijvoorbeeld geurstokjes met een houtachtige geur met kruiden, honing en zoethout.

Manier 2: Aroma diffuser
Een aroma diffuser is een apparaat dat een heerlijke geur verspreid en tegelijkertijd de lucht in jouw huis bevochtigd. Hiermee kan je in combinatie met kruidige en warme geuren je kamer versieren met geuren van sinaasappel, kaneel, kruidnagel of vanille. Ook kan je deze oliën mengen om zo een mix van verschillende geuren te creëren.

Manier 3: Geurkaarsen
Geurkaarsen zijn een ideale en makkelijke manier om de herfst in huis te halen. Naast het feit dat geurkaarsen door de brandende kaars veel sfeer geven, geeft de kaars tegelijkertijd een heerlijke geur af in huis. Mocht je graag de geur van het bos in huis halen, neem dan een geurkaars met dennengeur, deze geur doet je snel denken aan een lange boswandeling in het najaar. Ben je groot fan van een gezellig haardvuurtje? Neem dan een knisperende geurkaars met de geur van brandend hout.

Manier 4: Waxmelts
Waxmelts zijn kleine geurkaarsjes zonder lont. Je hebt deze geurverspreiders in alle soorten, kleuren en geuren.  Leg jouw favoriete waxmelt op een brander met waxinelichtje en deze zal smelten en een heerlijke geur verspreiden in huis. Je kan meerdere waxmelts combineren voor de ultieme herfstgeur

Manier 5: Gedroogd fruit
Naast de geuren die gedroogde sinaasappel en kaneel afgeven, zijn de kleuren ook helemaal in de herfstsferen en zijn ze perfect als decoratie. Je kan ze ophangen, in een schaal leggen of je kan ze aan een touw rijgen samen met gedroogde bladeren voor de ultieme herfstsfeer.