Bepaal de sfeer voor je nieuwbouwhuis met een moodboard

12 januari 2021

Na het tekenen van de koopovereenkomst van je nieuwbouwhuis kun je starten met de voorbereidingen. Nieuwe meubels zoeken, kleuren, materialen... Een goede manier om de stijl/sfeer te bepalen, is het maken van een moodboard. Deze maak je met de volgende stappen.

Stap 1:
Verzamel afbeeldingen van meubels, accessoires, raambekleding, vloeren en kleuren die jou aanspreken en knip of print deze uit. Wees bij deze stap nog niet kritisch, maar verzamel alles wat jou aanspreekt. (Kleur)stalen van bijvoorbeeld verf, behang, stof en eventueel een vloer kun je ook toevoegen.

Stap 2:
Maak een selectie uit alles wat je hebt verzameld. Houd de gekozen afbeeldingen bij elkaar om te bepalen of de kleuren en stijlen goed bij elkaar passen.

Stap 3:
Is je selectie compleet, dan is het tijd om alles op te plakken op een groot vel papier of karton. Maak eerst een compositie van de gekozen afbeeldingen en plak het daarna pas op. Heb je geen groot vel papier of karton voorhanden, dan kun je de compositie ook op een neutrale ondergrond leggen en dit met een foto vastleggen.

Stap 4:
Ben je helemaal blij met de stijl/sfeer van jouw moodboard, dan kan jouw zoektocht naar de gekozen wooninrichting beginnen.

ps: je kunt een moodboard ook online maken, bijvoorbeeld met Pinterest of een foto- of tekenprogramma.