Verhuizen zonder stress, zo doe je dat

25 mei 2023

Ken je dat, dat je een half jaar na je verhuizing nog steeds spullen uit dozen aan het graaien bent? Of dat je je paspoort nooit meer hebt terug gevonden? Verhuizen kan een stressvolle situatie zijn. Daarom geven we je een paar tips voor een soepele verhuizing.

1. Maak een checklist
Maak een checklist van alles wat je moet regelen voor de verhuizing. Dit kan variëren van het regelen van een verhuisbedrijf of het huren van een verhuiswagen tot het verhuizen van je telefoonaansluiting en het opzeggen van je lidmaatschap van de buurtverenging. Op internet zijn tal van handige standaardlijstjes te vinden.

2. Begin op tijd met inpakken
Begin minstens een paar weken van tevoren met het verzamelen van dozen en inpakmateriaal. Begin met het inpakken van spullen die je niet dagelijks gebruikt en werk zo langzaam naar de meer essentiële items toe. Schrijf op elke doos in welke ruimte van het nieuwe huis hij thuishoort. Dat maakt het uitpakken een stuk eenvoudiger.

3. Gooi weg
Dit is hét moment om spullen die je toch niet gebruikt, weg te doen. Pak niet klakkeloos alles in, maak bekijk elk item kritisch. Waarom zou je spullen meeverhuizen die je nu ook al jaren niet hebt aangeraakt? Plus, dit is een mooi moment om je kledingkast ook eens onder de loep te nemen.

4. Pak strategisch in en uit
Denk goed na over de indeling van je nieuwe huis voordat je begint met in- én uitpakken. Maak een plattegrond van je nieuwe huis en pak dozen per ruimte in, zodat je ze ook per ruimte kunt uitpakken. Bepaal daarnaast waar je meubels moeten staan voordat je begint met het uitpakken van dozen. Zo voorkom je dat je meubels meerdere keren moet verplaatsen.

5. Vraag hulp
Vraag vrienden of familieleden om te helpen bij het inpakken, sjouwen en uitpakken van spullen. Zo wordt de verhuizing niet alleen makkelijker, maar ook nog eens gezelliger!

Met een goede planning, een checklist, een indelingsplan en wat hulp is verhuizen zo gepiept. Dus laat die verhuisstress achter je en maak er gewoon een gezellige dag van. Voor je het weet ben je aan het relaxen in jouw nieuwe stekkie.