Pimp de nieuwbouwkeuken in jouw nieuwe woning

23 september 2022

Bij nieuwbouwwoningen welke worden opgeleverd met sanitaire voorzieningen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een standaard nieuwbouwkeuken of een eigen ontworpen keuken. Wij geven je de tips om de standaard keuken toch op maat te pimpen naar jouw wensen!

Het liefst wil je natuurlijk een keuken welke helemaal past bij jouw interieursmaak en wensen. Een op maat gemaakte keuken in een nieuwbouwwoning kost daarentegen extra. Heb je hier op het moment van kopen geen budget voor, dan zijn er genoeg dingen die je kunt doen om jouw standaard nieuwbouwkeuken toch eigen te maken. Wij geven je de tips & tricks.

Een ander design met kleine aanpassingen
Een standaard nieuwbouwkeuken heeft alle nodige voorzieningen met vaak een modern en strak design, doch eenvoudig. Gelukkig zijn er kleine aanpassingen die je kunt doen om de keuken te pimpen. Denk aan het vervangen van de keukenkastjes, een grote koelkast in de keuken in laten bouwen of andere greepjes op de keukenkastjes zetten. Ook een ander fornuis, een design kraan of een nieuwe afzuigkap geven jouw keuken al een hele andere look & feel.

Standaard nieuwbouwkeukens worden vaak afgewerkt met simpele, witte tegels. Wil je voor een luxere uitstraling gaan, zonder veel kwijt te zijn aan dure tegels? Een goede optie is dan een glazen achterwand. Deze achterwand geeft de keuken direct een luxere uitstraling en is ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Een doekje eroverheen en de wand is weer schoon.

Hoe gaan deze aanpassingen in zijn werk?
Alle aanpassingen die je in een nieuwbouwwoning maakt op de standaardopties worden gerekend onder 'meerwerk', waar een prijskaartje aan hangt. Het is dus goed om te bedenken dat een andere kraan of een ander kastdeurtje ook geld kost. Kleine aanpassingen kosten daarentegen niet veel ten opzichte van een geheel andere keuken dan de standaard nieuwbouwkeuken. Zo kun je met een klein budget toch de keuken creëren die aansluit bij jouw wensen!