Makkelijk planten; ook voor mensen zonder groene vingers

10 mei 2024

Wil jij straks jouw nieuwbouwwoning kleur geven met wat mooie planten, maar heb je niet echt groene vingers? Kies dan voor één of meerdere van de volgende kamerplanten. Want met deze planten kan het bijna niet misgaan.

Een opvallende cactus
Van alle planten misschien wel de makkelijkste om te onderhouden. Cactussen houden van een zonnige plek en hebben niet veel water nodig.

Een bijna onverwoestbare sansevieria
De sansevieria is bijna onverwoestbaar. Het maakt niet veel uit waar je 'm neerzet: in een wat donkerder hoekje of op een lichte plek. Deze plant heeft daarnaast maar weinig water nodig.

Een vetplant passend bij jouw stijl
Vetplanten houden van de zon en je hoeft ze maar eens per maand water te geven. Vallen de blaadjes af of worden ze bruin, dan heb je ‘m mogelijk toch wat te veel gegeven. Door de variatie in soorten en maten is er altijd wel eentje die past bij je smaak/interieur.

Een fraaie graslelie
Graslelie kan goed tegen zowel veel als weinig licht. Deze plant houdt er wel van dat je ‘m regelmatig wat water geeft, maar hij kan ook een tijdje droog staan.

Een makkelijke dracaena
Ook de dracaena is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en houdt van een plekje in de halfschaduw. De dracaena is beschikbaar in verschillende soorten en maten.

Een mooie monstera
In het rijtje makkelijke planten mag de monstera niet ontbreken. Deze plant is een stuk groter, waardoor deze een mooie opvulling is voor een lege plek. Hij houdt van licht, maar niet van de volle zon. Hou de grond licht vochtig. Als je de monstera goed verzorgt, zal die groeien als kool!