Maak je huis ‘inbrekerproof’ met deze 5 tips

08 november 2022

De dagen worden weer korter en de nachten langer, de winter staat weer voor de deur. Voor inbrekers is deze periode ideaal voor een poging tot inbraak. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.

1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk
Goed hang- en sluitwerk is natuurlijk van groot belang om inbrekers buiten te houden. Daarnaast kun je deuren en ramen nog extra beveiligen, bijvoorbeeld met inbraakwerende strips (deuren) en barrièrestangen (ramen).

2. Maak je huis goed zichtbaar
Zorg dat je huis goed zichtbaar is voor de buitenwereld. Door bijvoorbeeld de begroeiing rondom je huis te beperken, verhoog je de mogelijkheid tot sociale controle van je buren en voorbijgangers.

3. Maak gebruik van verlichting
Kies voor buitenverlichting met een bewegingsmelder. Deze schakelt de verlichting automatisch aan, zodra er beweging gedetecteerd wordt. Door dit licht zijn inbrekers beter zichtbaar voor de buitenwereld. Ook kan het inbrekers afschrikken. Voor binnenshuis is een automatische lichtschakelaar handig voor wanneer je ’s avonds weg bent. Op deze manier wek je namelijk toch de indruk thuis te zijn.

4. Plaats een alarmsysteem
Installeer een alarmsysteem in je huis. Het harde geluid van het alarm kan inbrekers verjagen en omwonenden en voorbijgangers alarmeren. Daarnaast bestaan er alarmsystemen die direct een oproep sturen naar de meldkamer.

5. Koop camera’s
Net als verlichting kunnen camera’s inbrekers afschrikken. Daarnaast kun je ook in de gaten houden wat er in en om je huis gebeurt.