Hoe kies je het beste verhuisbedrijf voor je aankomende verhuizing?

15 augustus 2023

Een verhuizing is een leuke, maar ook een stressvolle gebeurtenis. Het inschakelen van een verhuisbedrijf om jouw meubels, apparatuur en dozen te verhuizen kan een hoop stress wegnemen. We zetten op een rijtje waar je op moet letten bij de keuze voor deze partij.

Een goede keuze voor een verhuisbedrijf kan het verschil maken tussen een soepele en stressvolle verhuiservaring. Met de volgende tips kies je een betrouwbare verhuispartij die past bij jouw behoeftes en wensen.

Ga op zoektocht
Grote kans dat je als je op zoek gaat een oneindigheid aan verhuisbedrijven tegenkomt. Verklein daarom de schaal en zoek naar verhuisbedrijven in jouw beurt. Vraag ook vrienden, familieleden en collega's voor aanbevelingen en lees online recensies. Zo kun je je eerste lijst maken met potentiële partijen.

Controleer licenties en verzekeringen
Het is belangrijk dat je beschermd bent tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals wanneer er schade wordt aangebracht aan jouw nieuwe woning of je meubels. Controleer daarom of de verhuispartijen die je op het oog hebt de juiste vergunningen en verzekeringen hebben. Zo heb je dit gedeelte afgedekt.

Schriftelijke offerte
Een betrouwbare, professionele partij zal altijd een schriftelijke offerte voor je opstellen. Vermijd mondelinge afspraken en laat alles zwart op wit vastleggen. In de offerte moeten de details van de verhuizing, inclusief kosten, diensten, data en andere relevante informatie worden opgenomen. Zorg dat in de offerte alle kosten inclusief worden opgenomen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Is een potentiëel verhuisbedrijf hier niet transparant over, dan kun je beter nog eens rondkijken.

Check de professionaliteit
Om te bepalen hoe professioneel een partij is, zijn er verschillende aspecten die je kunt controleren. Indien mogelijk, kun je de bedrijfslocatie van de verhuispartij bezoeken en zo de staat van hun pand en verhuiswagens beoordelen. Ook zegt het veel over een bedrijf hoe zij hun klanten behandelen. Reageren ze snel en zijn ze professioneel in hun communicatie, bijvoorbeeld. Een vriendelijke en behulpzame houding is erg prettig tijdens je verhuizing.

Met bovenstaande tips kun je verschillende verhuisbedrijven vergelijken en evalueren en zo de beste keuze maken. Heb je een bedrijf op het oog, plan de verhuizing dan zo tijdig mogelijk in zodat je zeker weet dat de partij je kan helpen op jouw gewenste verhuisdag.