Handige apps voor jouw interieur

09 februari 2024

Of je nu helemaal wild wordt van het inrichten van jouw woning of gewoon op zoek bent naar wat creatieve inspiratie, interieurapps zijn geweldige hulpmiddelen om je droominterieur te realiseren. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Pinterest
Het inrichten van je woning begint allemaal bij inspiratie! Met duizenden pins en borden gewijd aan interieurontwerp, kun je eindeloos scrollen en ideeën verzamelen voor elke kamer in je woning. Heb je een stijl gekozen? Dan toont Pinterest je nieuwe ideeën die aansluiten bij de gekozen stijl. Zo kun je het hele plaatje rond maken. Extra handig: bij sommige borden kun je direct doorklikken naar een winkel om de interieuritems aan te schaffen.

Houzz
Op Houzz vind je miljoenen foto's van professionele ontwerpers en gebruikers en kun je eindeloos bladeren door verschillende stijlen en ideeën.

IKEA Place
IKEA Place maakt gebruik van augmented reality (AR) om je te helpen bij het visualiseren van meubels in je eigen ruimte. Dit stelt je in staat om te zien hoe verschillende items eruit zouden zien en passen, voordat je ze daadwerkelijk koopt. Je krijgt gelijk een gevoel bij de stijl van de inrichting en maakt gemakkelijker keuzes.

Magicplan
Deze app is perfect voor het maken van plattegronden en het bepalen van de indeling van je ruimte. Met behulp van de camera van je smartphone kun je eenvoudig de afmetingen van een kamer opmeten en vervolgens meubels en decoratieve elementen toevoegen om verschillende lay-outs uit te proberen. Zo weet je bijvoorbeeld hoeveel laminaat je moet bestellen en of bedachte meubels wel goed in de ruimte passen. Let op: het gaat altijd om een schatting.

Roomstyler 3D Home Planner
Deze app biedt een intuïtieve interface waarmee je je eigen plattegronden kunt maken en aanpassen. Je kunt vervolgens meubels, kleuren en texturen toevoegen om een realistisch beeld te krijgen van hoe de ruimte eruit zal zien. Heb je een ontwerp af? Dan kun je deze delen met anderen en feedback ontvangen voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat.

Veel plezier met het inrichten van jouw woning!