Nieuwbouw in Huis ter Heide

Huis ter Heide is een dorp in de Nederlandse gemeente Zeist (provincie Utrecht). Het is vastgegroeid aan Bosch en Duin. Het wordt doorsneden door de N237 en de N238. 


Huis ter Heide is een dorp in de Nederlandse gemeente Zeist (provincie Utrecht). Het is vastgegroeid aan Bosch en Duin en heeft 1.425 inwoners (2006, Gemeente Zeist). Het wordt doorsneden door de N237 en de N238. Het station Huis ter Heide werd in 1941 gesloten.
In Huis ter Heide bevond zich een internaat van de Prins Alexander Stichting met de daarbij behorende school, Piet Oost School, een onderwijsinstelling voor blinde en slechtziende kinderen. Prinses Marijke heeft er onderwijs genoten. De stichting was in 1911 opgericht door Piet Oost. In Huis ter Heide draagt nog een pand zijn naam. Hier is Oost begonnen met een schooltje voordat de stichting verhuisde naar de hoek Bergweg/Prins Alexander Weg, vandaar de namen Piet Oost School en Prins Alexander Stichting. Sinds 1951 was hier ook plaats voor slechtzienden. In 1980 vierde de instelling haar 100-jarig bestaan. In 1989 zijn zowel de stichting, de school als het internaat opgeheven. Alle activiteiten werden ondergebracht bij Visio in Huizen. Het schoolgebouw alsmede de houten bijgebouwen zijn afgebroken en hebben plaatsgemaakt voor woningen. De Gymzaal is verbouwd en is nu een woning. Het internaatsgebouw is achter de façade volledig verbouwd en huisvest nu een aantal appartementen. Omdat het een monumentaal pand is (19-06-1910), moest de façade in de originele staat behouden blijven. De eerste steen is destijds gelegd door Carolina Maria Dudoc van Heel.
Begin september 1987 genoot Huis ter Heide even landelijke bekendheid dankzij de opening van de eerste McDrive-vestiging van Nederland van fastfood-restaurantketen McDonald's. Een McDrive is een zogenaamde drive-investiging, waar men zonder de auto te hoeven verlaten een bestelling kan plaatsen en ontvangen waarna de maaltijd/snack op het parkeerterrein in de auto genuttigd kan worden.
Beluister
Lees verder...

Gemeente
Zeist

Inwoners
1.425

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Huis ter Heide