Nieuwbouwwoning kopen? Dit zijn de 4 grootste voordelen

03 februari 2023

Het kopen van jouw eigen woning is natuurlijk een behoorlijke stap, waar veel regelwerk bij komt kijken. Het begint al bij het kiezen van jouw huis. Heb je jouw zinnen gezet op een nieuwbouwwoning? Wij zetten de 4 grootste voordelen van een nieuwbouwwoning op een rij:

1. Nieuwbouwwoningen zijn duurzaam
Vooral in deze tijd is dit een fijne gedachte. Nieuwe woningen hebben namelijk te maken met milieueisen waar zij aan moeten voldoen, zoals een goede isolatie en een hoog energielabel. Hiermee draag je je steentje bij aan het milieu én aan je portemonnee. De energierekening zal een stuk lager zijn.

2. Geheel naar eigen smaak
Ben jij dagelijks bezig met het maken van inspiratieborden en droom jij weg bij het idee van een woning volledig naar jouw wens? Dan is een nieuwbouwwoning iets voor jou! Je hebt namelijk zelf zeggenschap over de indeling van het huis en de hierbij horende inrichting. Ook heb je niet te maken met interieurkeuzes van de vorige eigenaren. Zo kan jij je ideale huis waar maken!

3. Geen gekke verrassingen
Bij de koop van een nieuwbouwwoning, weet je (over het algemeen) wat je kunt verwachten. De prijs staat vast, het plan wordt gedeeld en uitgevoerd en er hoeft geen onderhandeling over de verkoopprijs plaats te vinden. Deze is bekend vanaf het begin, waardoor je hier rekening mee kunt houden. Daarnaast wordt een nieuwbouwwoning vrijwel altijd ‘vrij op naam’ gekocht. Dit houdt in dat de overdrachtsbelasting niet bovenop bij de prijs komt: deze wordt al in de verkoopprijs meegenomen!

4. Klussen is van de baan
Een oud, vervallen huis opknappen klinkt misschien als een toffe uitdaging, maar dit zwoegen is uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Zelf klussen kan een hoop stress opleveren en bovendien zitten er aan het hierna onderhouden van een oudere woning woning ook meer kosten verbonden. Een nieuwbouwwoning ontneemt je deze stress: deze is spiksplinternieuw en heeft hierdoor minder onderhoud nodig.

Hebben deze voordelen jou overtuigd van het kopen van een nieuwbouwwoning?