Nieuwbouw in Woerden

Woerden is een stad en gemeente in het westen van de Nederlandse provincie Utrecht, in het oosten van het Groene Hart. De gemeente bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld.


Woerden is een stad om trots op te zijn: een heerlijke stad om te wonen, maar ook om je vrije tijd door te brengen. De gemeente Woerden heeft net iets meer dan 50.000 inwoners.

Woerden ligt in het oosten van het Groene Hart, de groene zone omsloten door de Randstad. Buiten de bebouwing bestaat Woerden voor een groot deel uit weilanden en akkers. De gemeente Woerden is omringd door de gemeenten (met de klok mee, begin noord) De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht, Montfoort, Bodegraven-Reeuwijk en Nieuwkoop.

De Oude Rijn loopt door Woerden en de riviertjes Linschoten en Grecht komen erin uit. In het centrum van de stad is de Oude Rijn in de jaren zestig gedempt. Men spreekt er nu van 'Rijnstraat'.

Woerden heeft een muziek/dans/theaterzaal en -school in het centrum genaamd "Het Klooster" dat naast de Bonaventurakerk is gevestigd. Woerden heeft een bioscoop genaamd "Annex Cinema". In de gemeente zijn er een aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten. Iedere woensdagochtend is er markt op het Kerkplein en iedere zaterdag is er een streekmarkt.

Woerden wordt door marktonderzoekers beschouwd als de meest gemiddelde gemeente van Nederland. Daarom is de Woerdense bevolking al meermaals gebruikt als testpanel.
Lees verder...

Gemeente
Woerden

Inwoners
50.727

Nieuwbouwprojecten in Woerden

Defensie-eiland ZUID. F1A
Woerden

van
€ 440.000
tot
€ 742.500

Bredius Kwartier
Woerden

van
€ 285.000
tot
€ 572.500

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Woerden