Nieuwbouw in Houten

Houten is een boeiende nieuwbouwgemeente met wortels in het verleden. Met veel groen en water, een gezond economisch klimaat en het prettige woonklimaat is Houten een gewilde vestigingslocatie in het centrum van Nederland


De gemeente Houten ligt ten zuidoosten van Utrecht (tussen de rijkswegen A12 en A27 en de rivier de Lek) en omvat sinds 1962 de dorpen Houten, ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Begin jaren zeventig was Houten nog een dorp met ongeveer 4.000 inwoners, maar inmiddels telt Houten nu ruim 48.000 inwoners en is uniek om zijn stedenbouwkundige structuur en de ruime aandacht voor fietser en voetganger. Veel van de geschiedenis is zichtbaar: archeologische opgravingen, de oude dorpskern het ‘Oude Dorp’ en historisch interessante gebouwen kregen een plek tussen de nieuwbouw.

Houten heeft drie centra met winkels en uitgaansgelegenheden. De stad heeft een eigen treinstation, bibliotheek, bioscoop en een cultuurcentrum (Theater aan de Slinger).
In de stad is er veel gedaan om het fietsverkeer te stimuleren. Veel brede fietspaden en een maximum snelheid van 30 km per uur in veel van de woonwijken zorgen ervoor dat het rustig en veilig is in Houten.

Op het gebied van onderwijs vindt je voor alle leeftijden en niveaus voldoende aanbod. Tot en met de middelbare school kunnen kinderen in Houten naar school. Tevens zijn er veel mogelijkheden om sport te beoefenen, al dan niet georganiseerd, binnen of buiten.
Lees verder...

Gemeente
Houten

Inwoners
48.678

Nieuwbouwprojecten in Houten

De Kiem van Houten | Fase 1B
Houten

van
€ 300.000
tot
€ 575.000

Boemerang
Houten

van
€ 284.000
tot
€ 750.000

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Houten