Nieuwbouw in Driebergen-Rijsenburg

Driebergen-Rijsenburg is een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het ligt op de Utrechtse Heuvelrug (stuwwal), wat tegenwoordig een nationaal park is. Driebergen-Rijsenburg is ontstaan door het samenvoegen van de kernen Driebergen en Rijsenburg. Tot 1 mei 1931 waren deze kernen zelfstandige gemeenten.


Driebergen-Rijsenburg is een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het ligt op de Utrechtse Heuvelrug (stuwwal), wat tegenwoordig een nationaal park is. Het dorp telt ongeveer 18.490 inwoners (1 januari 2008) en heeft een oppervlakte van 26,43 km² (waarvan 0,1 km² water).
Driebergen-Rijsenburg is ontstaan door het samenvoegen van de kernen Driebergen en Rijsenburg. Tot 1 mei 1931 waren deze kernen zelfstandige gemeenten. Sindsdien vormden ze een gemeente en zijn ze volledig samengegroeid tot één plaats. Op 1 januari 2006 werd de gemeente Driebergen-Rijsenburg samengevoegd met Amerongen, Doorn, Leersum en Maarn tot de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug.
Verder is een deel van het dorp een beschermd dorpsgezicht en zijn er verschillende rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten in Driebergen-Rijsenburg.
In Driebergen-Rijsenburg huizen tevens de Nationale Raad Zwemdiploma's en het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten). IVA Driebergen, een (management)opleidingsinstituut voor de autobranche, is al ruim 80 jaar in Driebergen gevestigd. IVA Nautica is de nieuwe richting van Hogeschool IVA die start in 2011. Stichting Youth for Christ is gevestigd in de Lindenhorst, net buiten de bebouwde kom. Daarnaast is Stichting De Navigators in Driebergen gevestigd.
Ook de hockeyclub DMHC Shinty is hier gevestigd; dit was de eerste club waarbij Carole Thate speelde. Tot slot is de plaatselijke korfbalclub DALTO landelijk bekend doordat deze op het hoogste niveau in de competitie speelt.
Nog net op het grondgebied van de gemeente Utrechtse Heuvelrug ligt het station Driebergen-Zeist, een intercitystation aan de spoorlijn Utrecht - Arnhem. Openbaar vervoer per bus vindt plaats met de lijnen 50, 56 en 450 van Connexxion.
Beluister
Lees verder...

Gemeente
Utrechtse Heuvelrug

Inwoners
18.490

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Driebergen-Rijsenburg