Wandelen, spelen en genieten in het voedselbos bij Rijnvliet

08 februari 2021

In de nieuwe wijk Rijnvliet in Utrecht kun je perfect wonen, werken, ondernemen en recreëren. Zo krijgt de wijk een eigen voedselbos. Op deze fijne plek kunnen bewoners, buren van Rijnvliet en bezoekers straks volop wandelen, spelen en van de natuur genieten.

Het voedselbos krijgt een oppervlakte van ruim 15.000 m². Je vindt er straks diverse soorten eetbare planten, struiken en bomen, waar over een paar jaar van geoogst kan worden. Denk aan noten, fruit en wortels. Daarnaast komen er bankjes om even uit te rusten of van de natuur te genieten en speelplekken voor kinderen. Ook voor dieren en insecten vormt het voedselbos straks een belangrijke omgeving om te leven.

Naast het voedselbos komt er in Rijnvliet een buurtboomgaard. De fruitbomen die hier nu al staan worden aangevuld met nieuwe fruitbomen. De boomgaard wordt een fijne plek voor activiteiten voor de buurt, zoals een buurtpicknick. Ook komt er een trapveldje met twee goals en een tribune.

Direct aan het voedselbos ligt het kindcentrum Rijnvliet. In het voedselbos wordt er voor de leerlingen van de basisschool een buitenleslokaal met zonnewijzer gerealiseerd. Daarnaast komen er ook andere plaatsen in het bos waar kinderen spelend kunnen leren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bij de waterspeelplek leren over de loop van rivieren en is het fruitdoolhof de perfecte plek om meer te leren over het eetbare groen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Rijnvliet fase 9?

Bekijk ook het project Rijnvliet fase 9

In verkoop
Meer informatie

Rijnvliet fase 9

Utrecht


€ 429.000 tot € 687.000
131 m2 - 178 m2 woonoppervlakte