Voor welke wandbekleding kies jij?

16 juni 2020

Bij het verhuizen naar een nieuwbouwwoning komt een hoop kijken. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor de badkamer, de keuken, de verlichting en inrichting, maar vergeet ook de wanden niet. We zetten wat opties voor je op een rij.

Muurverf
Muurverf is er in allerlei kleuren. Dit maakt dat er altijd wel een kleur is die past bij jouw smaak. Bovendien heb je er niet veel voor nodig; met een kwast, een roller, een verfbak en verf kun je al van start. Bekijk hier handige schildertips voor een perfect resultaat. 

Behang
Behang is de perfecte keuze voor een leuk patroon op je muur. Ook qua textuur is er van alles beschikbaar. Daarnaast is fotobehang ook een leuke optie. Hierbij kun je kiezen voor een (eigen) foto die jij mooi vindt. Zo word je bijvoorbeeld wakker met uitzicht op een mooi, tropisch strand.

Lambrisering
Lambrisering geeft je woning veel sfeer en een chique uitstraling. Door de muur boven de lambrisering een andere kleur te geven, springt deze er mooi uit. Ga je liever voor meer rust, hou de muur en lambrisering dan in dezelfde kleur. Lambrisering kan daarnaast ook functioneel zijn. Door de bovenrand iets breder te maken kun je hier wat leuke spulletjes op zetten.

Wandpanelen 
Liever geen gedoe met kwasten of behanglijm en een behangtafel? Kies dan voor wandpanelen. Deze zijn gemakkelijk zelf te plaatsen. Wandpanelen zijn in veel verschillende variaties beschikbaar. Hierdoor is er altijd wel een variant die past bij jou smaak en interieur. Wandpanelen zijn geschikt voor diverse ruimtes in huis en daardoor een ideale keuze.