Voor iedere ruimte in huis een toepasselijke plant

05 april 2019

Planten zijn een ware toevoeging voor je interieur. Niet alleen omdat een beetje groen direct een huiselijk gevoel geeft, maar ook omdat ze een positief effect hebben op de luchtkwaliteit in huis. Maar welk type plant is nu het meest geschikt voor welke ruimte in huis? 

Woonkamer
De woonkamer is meestal een ruimte met veel lichtinval. Kies daarom voor planten die van licht houden, zoals de Philodendron, Calathea en de Alocasia. Bij kamerplanten wordt vaak onderscheid gemaakt tussen planten die van daglicht en zonlicht houden. Let hier goed op bij het uitzoeken van de juiste planten. 

Slaapkamer
Planten in de slaapkamer zijn erg gezond. Ze zorgen namelijk voor een rustgevende omgeving en produceren overdag extra zuurstof. Kies bijvoorbeeld voor de Graslelie, Aglaonema, Ananasplant of de zaagcactus. 

Keuken
Houd jij ervan om met verse kruiden te koken? Dan kunnen kruidenplantjes natuurlijk niet ontbreken in jouw keuken. Denk hierbij aan basilicum, tijm en bieslook. Andere planten die geschikt zijn voor de keuken en weinig sporen achterlaten zijn de Phlebodium, Nephrolepis en de pannenkoekenplant. 

Badkamer
Badkamers zijn vaak donker en erg vochtig. Daarom zijn veel planten niet geschikt voor deze ruimte. Planten die wel geschikt zijn, zijn de Phalaenopsis, Aloë Vera planten en verschillende type varens. 

Toilet
Ook het toilet is een lastige ruimte voor planten. Planten die hier wél overleven zijn kleine cactussen en natuurlijk kunstplanten.