Villa’s ’t Zand en Satijnvlinder krijgen steeds meer vorm

12 februari 2019

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de ontwerpen van de villa's voor 't Zand en de Satijnvlinder in Utrecht. De architect heeft vijf prachtige villa's ontworpen, welke alle vijf verschillend zijn. 

Aan 't Zand komen twee ruime villa's met rondom het huis een tuin. Aan de Satijnvlinder wordt een klein hofje gerealiseerd met drie villa's. Voor elke villa zijn meerdere ontwerpen gemaakt, zodat je kunt kiezen voor de indeling die het beste bij jouw woonwensen past. Ook het aspect duurzaamheid is meegenomen bij het ontwerpen van de woningen. Het idee is dat alle woningen worden voorzien van een warmte-/koude- systeem met vloerverwarming en een duurzame energiebron uit de bodem. Daarnaast wordt er gekeken naar aanvullende mogelijkheden zoals geïntegreerde zonnepanelen.

De tekeningen van de architect liggen nu ter beoordeling bij een stedenbouwkundige van de Gemeente Utrecht. Zodra hier vanuit de gemeente goedkeuring op komt, kunnen deze schetsen openbaar worden gemaakt. Op de projectpagina vind je wel al een situatietekening, waardoor je een indruk krijgt van de verdeling van de kavels binnen het project. De grootte van de kavels varieert van circa 600 tot 1.100 m².

Zodra er vanuit de gemeente een akkoord komt op de tekeningen, zal er nog een aannemer gecontracteerd worden. Hierdoor zijn de verkoopprijzen nu nog niet bekend. Wel kunnen we een indicatie geven, namelijk prijzen vanaf circa € 1.000.000,- v.o.n.