Verhuizen naar nieuwbouw? Check je inboedelverzekering

09 augustus 2019

Als je gaat verhuizen, is de kans groot dat de waarde van je inboedel verandert. Denk maar aan het kopen van een nieuwe televisie of een grotere bank. Het aanpassen van de inboedelverzekering wordt echter vaak vergeten.  

Uit onderzoek van Pricewise blijkt dat 99% van de Nederlanders met een koop- of huurwoning een inboedelverzekering heeft afgesloten. Echter, slechts een derde van de Nederlanders heeft de inboedelverzekering herzien nadat de inboedelwaarde was veranderd. Bovendien weet 25% niet voor welke waarde de inboedel verzekerd is, of wat de inboedel waard is. 

Als jouw inboedel niet voor de juiste waarde verzekerd is, kan dit voor problemen zorgen. Op het moment dat je schade hebt, wordt namelijk bij de meeste maatschappijen gekeken wat de werkelijke (geschatte) waarde was van je inboedel. Als je inboedel voor een te laag bedrag verzekerd is, krijg je niet de volledige schade vergoed. Check daarom bij een verhuizing altijd je inboedelverzekering. Zo voorkom je dat je op een later moment eventueel voor onaangename verrassingen komt te staan.