Tips voor jouw verhuizing naar een nieuwbouwwoning

16 oktober 2020

Verhuis jij binnenkort naar een nieuwbouwwoning? Dan zijn er wat extra punten om rekening mee te houden ten opzichte van de verhuizing naar een bestaande woning. We zetten deze punten voor je op een rij. 

Eventuele gebreken
Ontdek je eventuele gebreken in je net opgeleverde woning, zoals een beschadiging aan een kozijn of een technisch mankement? Meld dit dan zo snel mogelijk. De aannemer heeft de verplichting om deze binnen 3 maanden te verhelpen.  

Vocht
Houd er rekening mee dat er in een nieuwbouwwoning veel vocht zit. Dit komt door blootstelling aan het weer tijdens de bouw, maar ook doordat vers beton veel water bevat. Houd hier daarom rekening mee bij het kiezen van een vloer en bekleding voor de wanden:
 
• Leg de vloer pas in je nieuwbouwwoning als het meeste vocht weg is. Zo voorkom je dat de vloer loslaat of krom trekt. Gebruik bij laminaat of een vloer van hout sowieso een vochtwerende ondervloer en laat de planken vooraf wennen aan het klimaat in de ruimte.  
• Voor de wanden kun je ervoor kiezen om direct te schilderen op het beton. Eventuele barstjes die na verloop van tijd kunnen ontstaan door het vocht kun je dan makkelijk vullen en opnieuw schilderen. Ook glasvezelbehang is een goede optie. Dit geeft de wand extra bescherming en eventuele scheuren die mogelijk ontstaan zijn dan niet zichtbaar. 

Contracten voor gas, water, licht en internet
Als je voorzien wilt zijn van gas, water, licht en internet bij de oplevering van je nieuwbouwhuis, moet je dit uiterlijk twee weken voor de opleverdatum geregeld hebben. Goed om dit moment dus even in je agenda te noteren.  

Verzekeringen
Als je gaat verhuizen, is de kans groot dat de waarde van je inboedel stijgt. Check na de verhuizing goed of het verzekerde bedrag van je inboedelverzekering nog klopt. Check ook bij je verzekering wat de dekking is tijdens de periode van de verhuizing. Soms is het beter om zowel op het oude als het nieuwe adres verzekerd te zijn, maar dit is meestal niet nodig. 

Dan rest ons nog één ding: heel veel woonplezier in je nieuwe woning!