Tips voor een groene én onderhoudsvriendelijke tuin

05 juni 2020

Wat betreft de tuin, heb je het bij een nieuwbouwwoning vaak helemaal voor het zeggen. Wil je een groene en tegelijkertijd onderhoudsvriendelijke tuin? Deze 4 tips laten zien dat groen en onderhoudsvriendelijk heel goed samengaan. 

1. Kunstgras
Als je jezelf er even in verdiept, kom je erachter dat kunstgras tegenwoordig een heel natuurlijke uitstraling kan hebben. Kies daarom een mooi type kunstgras uit dat nauwelijks van echt gras te onderscheiden is. 

2. Bodembedekkers 
Overal waar planten staan, krijgt onkruid geen kans om te groeien. Bodembedekkers zijn vaste planten die het hele grondoppervlak bedekken en laag blijven. Daarnaast zijn de meeste bodembedekkers het hele jaar door groen. Ideaal voor de borders! 

3. Hagen met minimaal onderhoud
Hagen zijn er in allerlei soorten en maten. Het onderhoud verschilt dan ook per haag. Een taxushaag is een voorbeeld waarbij één snoeibeurt per jaar volstaat. Ook een klim-op hoeft maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Beiden zijn het hele jaar door groen. 

4. Vaste planten
Vaste planten zijn makkelijker in onderhoud dan eenjarige planten en zaaigoed. Doordat deze elk jaar terugkomen, hoef je geen nieuwe planten te kopen. En dat bespaart weer tijd en moeite.