Tips om je huis te verkopen

13 augustus 2021

Heb jij een nieuwbouwhuis gekocht en ben je nog in het bezit van een koophuis? Dan wordt het op een gegeven moment tijd om je huidige huis te verkopen. Maar hoe doe je dit het beste? Met deze handige tips heb je je huis zo klaar voor de verkoop!

1. Professionele foto’s
Investeer in professionele verkoopfoto’s. Een fotograaf weet het huis er ruimer en mooier op te zetten dan wanneer je je eigen foto’s maakt. Laat de foto’s maken op het tijdstip wanneer er het meeste licht in huis is. Licht verkoopt!

2. Snel kunnen opbergen
Zorg voor één kast waar je last-minute nog wat dingen op kunt bergen wanneer er een bezichtiging is. Deze ‘rommelkast’ zal je veel stress besparen wanneer er op het laatste moment nog dingen opgeruimd moeten worden.

3. Neutrale inrichting
De één houdt van knalkleuren, de ander niet. Je kunt het beste voor veilig gaan. Zorg dus voor een huis met neutrale kleuren zodat het voor iedere kijker interessant is.

4. Achterstallig onderhoud
Het voelt misschien een beetje stom om onderhoud te gaan doen aan een huis waar je weggaat. Toch maakt dit je huis meer waard én aantrekkelijker voor de potentiële kopers!

5. Niet té opgeruimd
Hoewel je huis geen bende moet zijn, is compleet opgeruimd ook niet de bedoeling. Je huis is geen plaats delict. Als je huis er gezellig uitziet voelen de kijkers een prettige, huiselijke sfeer bij de bezichtiging.

Met deze tips kom je een heel eind bij de verkoop van je oude huis. Succes!