Snelle salade voor bij de barbecue

30 juni 2018

Het is prachtig weer om lekker buiten te eten. Hoog tijd om de barbecue weer tevoorschijn te halen. Zoek je naast het vlees een lekker bijgerecht? Probeer dan eens deze couscoussalade met tomaat en feta. Erg lekker en snel klaar!

Doe 150 gram couscous in een kom en voeg hier een half verkruimeld (groenten)bouillonblokje aan toe. Voeg kokend water toe aan de couscous, totdat het water ongeveer 1 cm boven de couscous uit komt. Leg een schone theedoek over de kom en laat de couscous ongeveer 5 à 10 minuten staan. De couscous heeft het vocht dan opgenomen. Roer de couscous even door met een vork. 

Rooster ondertussen 2 eetlepels pijnboompitten in een koekenpan zonder olie bruin. Snijd 75 gram feta, 250 gram cherrytomaatjes, 3 bosuitjes en 50 gram rucola in stukjes. Voeg dit allemaal toe aan de couscous en meng dit goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met een snufje zout, peper en paprikapoeder en een scheutje olijfolie en meng dit goed door elkaar. Dan is de salade klaar, dus genieten maar. 

Extra tip: In plaats van de cherrytomaatjes kun je ook 3 geroosterde paprika’s in stukjes gebruiken.