Schildertips deel 2

11 mei 2018

Je hebt eindelijk de sleutel van jouw nieuwe huis ontvangen. Het klussen kan beginnen. Eén van de dingen die daarbij horen is het schilderen. Voor de één een hels karwei en voor de ander een ontspannende bezigheid. Deze tips maken het schilderen een stuk makkelijker:

1. Ook in de hoekjes
Op sommige plekken is het lastig schilderen. Bijvoorbeeld achter de verwarming of achter de wc-pot. Gebruik hiervoor een Paint pad waar je een roerstokje aan bevestigd om hem langer te maken. Zo kom je makkelijker op moeilijke plekjes.

2. Op hoge poten
Wil je de onderkant van bijvoorbeeld stoelpoten schilderen? Door kleine spijkertjes in de pootjes te slaan, laat je de stoel ‘zweven’. Zo kun je ook de onderkant van een likje verf voorzien.

3. In de wax

Handgreepjes, handdoekhangers en andere kleine ‘uitstulpingen’ zijn moeilijk af te plakken. Wil je deze plekjes tóch beschermen tegen verfspetters en knoeipartijen? Vet het oppervlak dan in met vaseline. Zo haal je de verf er met gemak weer af.

4. De juiste dosering

Bij het afstrijken van de verf van de kwast langs de rand van de pot, is het lastig om dit te doen zonder knoeien. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld een elastiekje over de opening van de pot spannen, waarlangs je de kwast kunt afstrijken . Zo voorkom je dat er teveel verf op je kwast zit én blijft de boel een beetje netjes.

5: Schone vingers

Heb je vieze handen gekregen van het schilderen? Wrijf je handen in met koffiedik en wat normale handzeep. Zo krijg je ze weer gemakkelijk schoon!

Bron: www.praxis.nl