Ruimte in huis (deel 2)

30 juli 2018

Eerder gaven we je al verschillende tips hoe je met bepaalde meubels of accessoires meer ruimte kunt creëren in huis. Ook op het gebied van bijvoorbeeld verlichting, gordijnen of vloeren zijn er dingen die je huis er ruimer uit laten zien. Hieronder een aantal tips. 

- Kies voor verschillende lichtbronnen (zoals een bureaulamp, een staande lamp of hangwand), niet alleen één grote plafondlamp. 
- Heb je een laag plafond? Hang de gordijnen wat hoger dan je gewend bent, bijvoorbeeld tot aan het plafond. Zo accentueer je de hoogte van de ruimte.
- Doe wat leuks met je vensterbank. Maak er een werkplek van of gebruik het als zitje. Zijn ze niet zo breed, zet er dan mooie accessoires op. 
- Maak gebruik van lichte kleuren. Hierdoor oogt een ruimte groter. Om er toch voor te zorgen dat je ook nog een warme sfeer creëert, kun je ervoor kiezen om één muur in een donkere tint te schilderen. Kies dan wel de muur uit waar het meest (natuurlijke) licht op schijnt.
- Wil je de ruimte van een kamer in de lengte benadrukken, leg dan je laminaat- of houten vloer in de lengte. Wil je juist de breedte benadrukken, kies er dan voor om de vloer in de breedte te leggen. Let wel: je hebt aanzienlijk minder zaagverlies, zodra je de vloer in de lengterichting legt.
- Door een plint te nemen (ongeveer 10 cm) in dezelfde kleur als je vloer, kun je de vloer optisch groter doen lijken. Een plint in een afwijkende kleur, verkleind juist het vloeroppervlakte. 
- Betrek buiten met binnen. Wanneer het een geheel is en op elkaar afgestemd lijkt buiten een verlengstuk van binnen waardoor je kamer groter oogt. 

Bron: www.detafelvan10.nl