Officiële startsein voor bouw 22 energiezuinige woningen in Ameide

17 december 2022

Aan de Meidoornlaan in Ameide verrijzen 22 duurzame nul-op-de-meterwoningen voor starters, gezinnen en senioren. Op 14 december verrichtte wethouder Teus Meijdam van de gemeente Vijfheerenlanden samen met de kopers de officiële starthandeling voor de bouw.

Het plan telt onder meer acht beneden- en bovenwoningen voor starters. Al deze woningen in Tuinhof Ameide zijn toegewezen aan starters uit de gemeente Vijfheerenlanden. Van de vier levensloopgeschikte woningen zijn er drie verkocht aan Ameidenaren. Ook voor de royale rijwoningen hebben zich inmiddels de eerste kopers gemeld. Naar verwachting ontvangen alle kopers al in de zomer van 2023 de sleutels van hun nieuwe duurzame nul-op-de-meterwoning.

Circulair bouwsysteem
In aanwezigheid van toekomstige bewoners plaatste wethouder Meijdam afgelopen woensdag een duurzame ClickBrick-baksteen. Met dit circulaire bouwsysteem voor het droog stapelen van bakstenen worden de woningen gebouwd. Specie of lijm zijn bij de montage nauwelijks nog nodig. Met ClickBrick is het mogelijk om de gevel in de toekomst te demonteren en elders een tweede leven te geven.

Ook wonen in Tuinhof Ameide?
Het is nog mogelijk! Er zijn namelijk nog een aantal woningen te koop. Neem contact op met de verkopend makelaar voor de actuele beschikbaarheid en/of meer informatie.

Bekijk ook het project Tuinhof Ameide

In verkoop
custom media
Meer informatie

Tuinhof Ameide

Ameide

8 woningen beschikbaar
50m - 183m woonoppervlakte
€ 217.500 tot € 725.000