Nog woningen beschikbaar | De Parkwachter Utrecht

07 augustus 2018

Wil jij wonen in het prachtige Leidsche Rijn Centrum, aan het toekomstige Park Leeuwesteyn en met alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand? Het kan in De Parkwachter. Er zijn nog enkele koopappartementen beschikbaar. 

De Parkwachter is een leuk kleinschalig gebouw, dat bestaat uit 6 woonlagen met 43 luxe appartementen. Er worden 6 verschillende typen appartementen gerealiseerd in diverse woonoppervlakten. Deze woonoppervlakten variëren van ca. 100 m² tot 240 m². De plafondhoogten zijn bijzonder in De Parkwachter. Deze zijn hoger dan gebruikelijk bij nieuwbouw en variëren van 2,70 meter, 3,00 meter en 3,50 meter met plaatselijk vides van wel 4,50 meter en 6,00 meter hoog.

In De Parkwachter is duurzaamheid een belangrijk aspect. Uiteraard gelden er voor nieuwbouwprojecten bepaalde duurzaamheidseisen, maar De Parkwachter gaat verder dan dat. Voor de kenners: De EPC van een nieuwbouwhuis dient 0,4 te zijn, terwijl deze bij De Parkwachter maar liefst -0,2 is. Het gebouw levert zelf energie op door o.a. warmte en koude opslag in de grond, triple glas, gasloze oplevering en zonnepanelen.

De start van de bouw van De Parkwachter staat gepland voor eind 2018. De verwachting is dat de appartementen half 2020 worden opgeleverd.