Loop mee en ontdek tijdens de Dag van de Architectuur

14 juni 2022

16 juni is de Dag van de Architectuur. Dit jaar vindt van 16 t/m 19 juni een evenement plaats in het thema van deze dag, met een uitgebreid programma door heel Nederland. Het thema van dit jaar is T-Huis, de combinatie van de welbekende woorden thuis en huis.

De Dag van de Architectuur is sinds 1986 dé trekpleister voor iedereen die interesse heeft in stedelijke ontwikkeling en architectuur. Tijdens deze dagen is er de mogelijkheid om naar nieuwe en oude architectuur te kijken, nieuwe stijlen te ontdekken en vanaf een andere hoek naar architectuur te kijken door unieke rondleidingen. Ook staat de oververhitte woningmarkt en duurzaamheid centraal, met vooral de rol die ontwerpers hierin spelen.

Activiteiten
In totaal doen er 34 plaatsen in Nederland mee met deze dag, waarbij iedere stad of dorp zijn eigen invulling geeft aan de Dag van de Architectuur. Er worden verschillende gebouwen, bureaus en onontdekte plekken opengesteld voor het publiek, waar diverse programma's aangeboden worden, zoals debatten, films, rondleidingen en excursies. Voor de echte nachtbraker vindt in Rotterdam de Dag én Nacht van de Architectuur plaats, waar van zonsopgang tot diep in de nacht verschillende evenementen plaatsvinden.

Meer weten?
Wil je weten welke dorpen en steden meedoen aan deze landelijke dag en wat in jouw buurt georganiseerd wordt? Kijk voor deze en andere ontwikkelingen op de website van Dag van de Architectuur