Lees hier welke plant perfect past in welke ruimte

06 maart 2020

Ben je net verhuisd naar jouw nieuwbouwhuis? Dan is het tijd om je nieuwe stek helemaal naar jouw smaak in te richten. Kamerplanten zijn echte sfeermakers, maar welke plant is nou precies geschikt voor welke ruimte?

Planten zijn niet alleen sfeermakers, ze hebben ook nog andere voordelen. Ze zuiveren de lucht en zorgen dus voor een gezonder leefklimaat. Lees hieronder welke plant het best past in welke kamer van jouw huis.


Huiskamer
De krulvaren, lepelplant en pannenkoekplant zorgen voor een goede filtering van de lucht. Zet je ze allemaal bij elkaar? Dan krijg je een hippe urban jungle. Je kunt er ook voor kiezen om ze door de kamer te verspreiden en loze hoekjes op te vullen. 


Slaapkamer
In de slaapkamer zijn vetplanten en vlinderorchideeën ideaal. Deze planten zuiveren de lucht namelijk vooral ’s nachts. Ook lavendelplanten zijn een goede optie; ze reduceren stress en zorgen zo voor een betere nachtrust.


Keuken
In de keuken kies je natuurlijk voor kruidenplantjes. Kruidenplantjes zoals basillicum en bieslook zien er gezellig uit op de vensterbank en verse kruiden geven extra smaak aan jouw gerechten.


Badkamer
De aglaonema doet het erg goed in de badkamer. Deze plant heeft namelijk een hoge luchtvochtigheid nodig om te groeien.