Laatste woningen | Het Hof van Jutphaas Nieuwegein

08 mei 2018

Het oude buurtcentrum aan het Kerkveld in Nieuwegein maakt plaats voor 12 nieuwe, energieneutrale woningen, Het Hof van Jutphaas geheten. Er zijn nog slechts een paar woningen beschikbaar, dus schrijf je snel in!

De woningen in Het Hof van Jutphaas bestaan uit twee woonlagen en hebben een gebruiksoppervlak vanaf ca. 90 m². Ze bieden meerdere doelgroepen de mogelijkheid om plezierig te wonen in het oude Jutphaas. Bij de bouw blijft de hoofdstructuur van het buurtcentrum, in de vorm van vier wieken van een molen, behouden. De woningen komen rondom een nieuw gecreëerd hofje te staan, in vier blokken van elk drie woningen.  
Het Kerkveld is onderdeel van de dorpskern Jutphaas, in de historie terug te vinden vanaf 1165. Vele eeuwen later is uit de dorpen Jutphaas en Vreeswijk Nieuwegein ontstaan. Het historische plein heeft nog steeds een sterk eigen signatuur. Kleinschalig met een dorps karakter, veel rode baksteen, pannendaken met dakkapellen en dakramen.
Het Kerkveld ligt op fietsafstand van het centrum van Utrecht (7,5 km) dat ook met de sneltram - de halte is op loopafstand - gemakkelijk bereikbaar is. Het centrum van Nieuwegein met het City plaza (1,2 km) en veel voorzieningen, zoals supermarkten en buurtwinkels (300 m), zijn in de buurt.