Kies de juiste zonwering

26 juli 2018

Bij mooi weer is het heel belangrijk om je woning goed te beschermen tegen de zon. Als de zon de hele dag naar binnenschijnt kunnen de temperaturen enorm oplopen. Wij zetten de mogelijkheden om je raam te voorzien van zonwering voor je op een rij.

Buitenzonwering
Buitenzonwering wordt aan de buitenkant van uw ramen geplaatst en is hierdoor bijzonder effectief. De zonnestralen worden namelijk al tegengehouden voordat ze de ramen bereiken. Het glas wordt niet opgewarmd, waardoor het binnen extra koel blijft. Buitenzonwering in jouw woning kan een temperatuurverschil opleveren van 5 tot 7 graden. Ook voor een comfortabel en aangenaam terras is zonwering buiten een echte musthave. Er zijn verschillende soorten zonwering voor buiten:

Screens: ruimtebesparend en effectief
Een screen is een zonwerend doek dat strak langs het raam verticaal naar boven en beneden beweegt. De voordelen? De vrije doorloop langs ramen blijft behouden en de screens nemen geen ruimte in beslag op het terras of balkon. Met screens creëer je geen schaduwrijk terras, maar houdt je de temperatuur in huis wel aangenaam koel. Profiteer daarnaast van extra privacy: met screens kun je namelijk wel naar buiten kijken, maar kunnen voorbijgangers niet naar binnen gluren.

Uitvalschermen: praktisch en voordelig
Uitvalschermen hebben een eenvoudige constructie, met behulp van 2 vaste armen wordt het scherm uitgeklapt. Door deze simpele constructie zijn de prijzen van uitvalschermen laag. Het is dan ook niet gek dat zoveel woningeigenaren kiezen voor deze soort zonwering buiten hun woning. Uitvalschermen zijn perfect om de temperatuur in jouw woning aangenaam te houden.

Knikarmschermen: verkoeling binnen én buiten
Knikarmschermen worden gemonteerd aan de gevel en met behulp van 2 armen die vooruit knikken uitgerold. Het knikarmscherm is groot genoeg om woning én terras van verkoeling te voorzien. Het scherm hangt daarnaast hoog genoeg, waardoor je er makkelijk onderdoor loopt en geen kostbare ruimte verliest. Kortom: het perfecte terrasscherm.

Shutters: stijlvol en verstelbaar
Shutters beschermen de woning tegen zonlicht, warmte, inbraak én stormschade. De luiken zijn voorzien van verstelbare lamellen, waardoor je zelf de lichtinval en mate van privacy bepaalt. Shutters zijn functioneel, maar ook nog eens een prachtig en stijlvol.

Markiezen: authentiek en sfeervol
Markiezen staan bekend om hun unieke en karakteristieke uitstraling en hebben een ronde en bolle vorm. De zijkanten van de markies zijn ook met het doek bedekt, waardoor het zonlicht van alle kanten wordt tegengehouden. Door hun opvallende uiterlijk geven markiezen uw huis een ware makeover. De kleuren en prints kies je zelf, zodat de buitenzonwering perfect aansluit op het huis.

Schaduwdoek: flexibel en modern
Tegenwoordig zie je ook veel schitterende, driehoekige schaduwdoeken. Door haken op verschillende plaatsen in de tuin en aan de woning te monteren, kun je het doek eenvoudig monteren. Door de vorm van het doek krijg je een heerlijke festival-stijl in je tuin.

Parasol: de oude bekende
En wil je voor de optimale flexibilteit: denk dan ook een een grote parasol. Door deze bij het huis te plaatsen kan de oude vetrouwde parasol ook verkoeling in huis geven. 

Bron: zonwering-weetjes.nl