"In Haarzicht in Vleuten vonden we precies wat we zochten”

27 augustus 2019

Op een prachtige locatie ten westen van Vleuten wordt Haarzicht gerealiseerd, een nieuwbouwproject met een diversiteit aan woningen. Mary (36) en Leo (34, uit Brazilië) zijn de kopers van een mooie tweekapper. Zij vertellen waarom zij kozen voor een woning in Haarzicht.

Mary en Leo wonen vanwege werk zowel in Nederland als in Frankrijk. In Nederland waren zij op zoek naar een nieuwe woning, waar hun zoontje van 3 en hun pasgeboren dochtertje kunnen opgroeien. Leo: “We werken allebei bij een internationaal bedrijf en reizen heel vaak. Doordat we op verschillende plaatsen wonen, weten we heel goed wat we wel en niet willen in onze leefomgeving.” Mary voegt toe: “We willen onze kinderen laten opgroeien in een landelijke en dorpse omgeving met veel natuur en ruimte om buiten te spelen. Maar tegelijkertijd willen we graag centraal wonen dicht bij vrienden en bij Schiphol vanwege het vele reizen. En we houden van eten in leuke restaurantjes. In Haarzicht in Vleuten vonden we precies wat we zochten.”

Cottagestijl
Mary en Leo kozen bewust voor een nieuwbouwwoning in plaats van een bestaand huis. “De eerste jaren hebben we geen omkijken naar onderhoud”, zegt Leo. “Dat is heel prettig met de drukte en kosten van een jong gezin.” Ook zijn ze heel blij met de zonnepanelen en de energiezuinigheid van de woningen. “We vinden het een fijne gedachte dat we duurzaam wonen en zelf groene energie opwekken.” “De architectuur van de woningen in project Haarzicht vinden we fantastisch”, geeft Mary aan. Door de Engelse cottagestijl hopen ze een beetje het gevoel van het buitenland naar Nederland te halen.

Gastenverblijf
Het jonge gezin heeft getekend voor een royale tweekapper op de hoek van de straat. Mary: “We wilden graag privacy en een tuin voor de kinderen om in te spelen. Lekker de deuren open gooien en niet altijd buitenshuis te hoeven gaan om een speelplek voor de kinderen te vinden. Daarnaast  houden we van BBQ’en met familie en vrienden om te ontspannen.” “Het feit dat we deze nieuwbouwwoning helemaal naar eigen smaak kunnen gaan indelen en inrichten is een groot pluspunt”, geeft Leo enthousiast aan. “We richten de tweede verdieping in als gastenverblijf met een eigen badkamer. Heel comfortabel voor mijn familie uit Brazilië als ze op visite komen.”

Op onderzoek naar de ideale inrichting
“We weten nog niet precies hoe we het huis gaan inrichten en met welke uitstraling. Maar we vinden het heerlijk om het komende jaar lekker op onderzoek uit te gaan en onze stijl te gaan bepalen”, zegt Mary. Ze gaan het huis in ieder geval inrichten met een open leefkeuken met grote eettafel en openslaande deuren naar de tuin. “En de mogelijkheid van het splitsen van de garage tot een bijkeuken”, lacht Mary. “Daar ben ik heel blij mee!”

Heb jij, net als Mary en Leo, ook interesse in een sfeervolle woning in Haarzicht? Neem dan contact op met de verkopend makelaar voor de actuele beschikbaarheid.