Houd inbrekers buiten de deur met deze maatregelen

26 februari 2021

Goede beveiliging van je woning is van groot belang. Niemand wil natuurlijk ongewenst bezoek in huis. Uiteraard is goed hang- en sluitwerk erg belangrijk. Daarnaast kunnen ook de volgende maatregelen helpen om ongewenst bezoek buiten de deur te houden.

Bewegingsmelder
Kies voor buitenverlichting met een bewegingsmelder. Deze schakelt de verlichting aan, zodra er beweging wordt gedetecteerd.

Automatische lichtschakelaar
Met een automatische lichtschakelaar kun je verlichting in huis automatisch aan laten gaan. Dit is handig wanneer je ’s avonds weg bent. Je wekt dan namelijk de indruk toch thuis te zijn.

Inbraakwerende strips
Beveilig je voor- en achterdeur met inbraakwerende strips. Hiermee voorkom je dat een inbreker de deur kan open wrikken.

Barrièrestangen
Door aan de binnenzijde van een raamkozijn een barrièrestang te bevestigen, krijgt een inbreker geen kans om door het raam naar binnen te komen.

Beveiligingscamera
Een beveiligingscamera kan inbrekers afschrikken. En mochten ze toch komen rondsnuffelen, staan ze hopelijk goed op beeld.

Alarmsysteem
Ook het harde geluidsignaal van een alarmsysteem kan inbrekers afschrikken. Er zijn ook systemen die naast een geluidsignaal een oproep doen naar een aangesloten alarmcentrale.