Hoe creëer je ruimte in huis?

18 juli 2018

Heb je een kleine woon- of slaapkamer en wil je in deze kamers een ruimer gevoel creëren? Of oogt jouw kamer te druk door de verschillende accessoires en meubels? Met de volgende tips creëer je meer ruimte:

- Plaats een spiegel in een kleine ruimte. Ze reflecteren niet alleen licht maar ook het zicht.
- Maak wanneer je een kleine slaapkamer hebt, gebruik van de ruimte onder je bed. Hier kun je van alles kwijt in opbergdozen. 
- In plaats van een boekenkast kun je ook kiezen voor wandplanken. Dit geeft een luchtig effect en geeft niet zoveel schaduw als een kast. 
- Kies bij een kleine woonkamer voor zo min mogelijk meubels. Kies bijvoorbeeld voor een hoekbank. Deze biedt veel zitplaatsen en het is maar één meubel.
- Kies voor meubels op smalle pootjes die iets hoger staan, zodat je onder het meubel nog een stuk vloer ziet. Dit geeft een ruimer en open gevoel. 
- Plaats bij voorkeur geen meubels in de hoeken van de kamer, maar probeer ca. 90 cm uit de hoek te blijven. Dit geldt niet voor verlichting. Stalampen kun je prima in de hoek van de kamer plaatsen.
- Groepeer accessoires om te voorkomen dat je interieur onrustig of druk wordt. Gebruik daarnaast accessoires in verschillende grootes, zodat je ze achter elkaar kunt zetten. 
- Kies voor een ronde tafel in plaats van een rechthoekige. Een ronde tafel breekt de ruimte en zorgt voor een speels effect. 
- Maak gebruik van open kasten en rekken.
- Kies voor verschillende bijzettafels in plaats van één grote. Dit staat speels en is bovendien handig, omdat je ze kunt verplaatsen wanneer je wilt. 

Binnenkort meer tips. 

Bron: www.detafelvan10.nl