Het nut van een kamerplant

09 augustus 2018

Sommige mensen hebben een huis vol met planten, andere mensen houden het er liever bij één of twee. Toch zijn er verschillende redenen waarom het goed is om kamerplanten in huis te halen. We zetten ze op een rij:

Planten fleuren de ruimte op
Niets is gezelliger dan een mooie plant in je woonkamer of op kantoor. Zo kan een mooie grote plant een echte eyecatcher zijn in huis. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Kies er vooral eentje, of meerdere, die je zelf het mooiste vindt.

Planten zorgen voor een goede akoestiek
Door zachte materialen en planten in een ruimte te zetten, kun je ervoor zorgen dat het geluid in de ruimte niet weerkaatst. Kies voor planten met grote bladeren, deze absorberen de geluidsgolven het beste. Ook door meerdere planten bij elkaar te zetten wordt het geluid in de ruimte gedempt, wat een rustgevend effect heeft. 

Planten filteren de lucht
Planten hebben de eigenschap om de lucht in huis of op kantoor te filteren. Ze nemen stofdeeltjes op uit de lucht en zetten deze om in energie. Hierdoor wordt de lucht die jij inademt schoner.

Planten verlagen de hoeveelheid C02
Op kantoor of in een klaslokaal zit je al snel met meerdere mensen in één ruimte. Hierdoor kan de hoeveelheid CO2 in de lucht hoger worden en wordt het lastiger om je te concentreren. Planten filteren de lucht door de CO2 om te zetten naar zuurstof. Dus door een plant in de ruimte te zetten en daarnaast de ruimte goed te ventileren, wordt de kwaliteit van de lucht beter en kun je je weer beter concentreren. 

Planten zorgen voor minder droge lucht
Door een lage luchtvochtigheid in huis of op kantoor kun je last krijgen van een droge huid of geïrriteerde ogen. Een plant neemt vocht op uit de lucht en wasemt deze vervolgens weer uit. Je moet de plant dan wel voldoende water geven. Met name planten met grote bladeren maken de luchtvochtigheid in een ruimte beter en aangenamer. 

Planten geven je een goed gevoel
Mensen voelen zich gelukkiger en gezonder met planten om zich heen. Dit is gebleken uit onderzoek. Ook zouden mensen zich creatiever voelen tussen het groen. Woon je in stad zonder deze natuur om je heen, haal dan zoveel mogelijk groen in huis of leg een mooi tuintje aan op je balkon of dakterras.

Bron: howareyougrowing.nl