Handige inspiratie voor een vensterbank make-over

06 december 2019

Het stylen van je vensterbank heeft veel invloed op de sfeer in je (nieuwbouw)woning. Houd qua stijl en kleurgebruik hetzelfde aan als in de rest van je huis. Zo wordt het één geheel. 

Bedenk voordat je begint met het stylen van de vensterbank wat de reden is voor de make-over. Wil je het gewoon gezellig maken? Of moet de decoratie ook meer privacy creëren zodat voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken? Met onderstaande ideeën kun je inspiratie opdoen voor jouw vensterbank(en).


Kaarsen op de vensterbank zijn prachtig en creëren extra sfeer doordat ze in het raam gereflecteerd worden. Ook planten worden vaak op de vensterbank neergezet. Houd hierbij wel rekening met het soort plant en de positie van het raam. Als het raam bijvoorbeeld op het zuiden gericht is, is het niet handig om daar een plant te plaatsen die niet tegen direct zonlicht kan. Zowel planten als (hoge) vazen kunnen meer privacy creëren. Je kunt ervoor kiezen om de vazen leeg te laten, of er snijbloemen en/of takken in te zetten. Heb je een hele brede vensterbank? Dan kun je deze met kussens en een dekentje omtoveren tot een raambankje. Een echte aanrader voor liefhebbers van sfeervolle ruimtes.