Geef je gasten een warm welkom met een fijne hal

04 november 2022

De hal is de eerste ruimte waar je binnenkomt en de perfecte plek om je gasten zich direct welkom te laten voelen in jouw (nieuwe) huis. Vergeet daarom geen aandacht te besteden aan deze (vaak kleine) ruimte. De volgende tips helpen je hierbij op weg!

Laat de hal groter lijken
De hal is vaak één van de kleinste ruimtes in een woning. Er zijn verschillende trucjes om deze groter te laten lijken. Voorzie de muren bijvoorbeeld van subtiele kleuren en zorg voor voldoende licht. Heb je een smalle gang? Leg de vloer dan in de breedte. Hierdoor lijkt de hal breder. Wanneer je ook de plinten in dezelfde kleur schildert als de vloer, lijkt het oppervlak van de vloer groter. Een andere goede tip is het ophangen van een spiegel. Hierdoor lijkt de hal niet alleen groter, je kunt voor vertrek ook nog even je make-up en haar checken. Ideaal!

Houd de hal netjes
Een rommelige hal is natuurlijk niet uitnodigend. Houd deze daarom opgeruimd en netjes. Zorg voor voldoende opbergruimte voor jassen, schoenen en andere losse spulletjes. Denk bijvoorbeeld aan een opbergplekje onder de trap of hang een aantal planken op waar je enkele opbergdozen/-manden op kunt zetten. En wat betreft meubels: ga voor smalle meubels die weinig ruimte in beslag nemen en onthoudt zeker deze tip: maak het niet te vol.

Kies een degelijke vloer
Over de vloer van de hal wordt veel gelopen, al dan niet met vieze schoenen. Kies daarom voor een vloer die tegen een stootje kan en die je makkelijk kunt schoonmaken. Een pvc- of linoleumvloer zijn bijvoorbeeld een goede keuze.

Creëer sfeer
Een hal kan natuurlijk niet zonder kapstok en opbergruimte voor schoenen. Ook een smal houten bankje is een goede toevoeging. Niet alleen qua decoratie, maar ook handig voor het aantrekken van je schoenen. Geef de ruimte daarnaast een persoonlijk tintje door bijvoorbeeld een schilderij of enkele fotolijstjes op te hangen. Een bloemetje of plantje voor wat extra kleur en warme sfeerverlichting maken het helemaal af!