Een ecologisch gazon in jouw nieuwbouwtuin?

24 mei 2019

Als je de sleutel van je nieuwbouwwoning in ontvangst neemt, is de tuin vaak een grote zandbak. Gelukkig heb je van tevoren genoeg tijd om te bedenken wat je hiermee wil doen. Wat denk je van een ecologisch gazon? 

Een klassiek gazon wordt over het algemeen vaak gemaaid en bemest. Hierdoor komen er vrijwel geen kruiden in voor en krijgen bloemen nauwelijks kans om te bloeien. Het nadeel hiervan is dat er geen nectaraanbod is. Een klassiek gazon is dan ook een woestijn voor insecten en ander bodemleven.

Het belangrijkste verschil tussen een ecologisch en klassiek gazon, is dat er bij een ecologisch gazon geen chemicaliën worden gebruikt en de verspreiding van onkruid en ongedierte niet wordt tegengegaan. Hierdoor wordt de natuurwaarde vergroot. 

Een ecologisch gazon past perfect in de huidige tuintrends. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan een tuin die wat wilder en natuurlijker is. Bovendien scheelt het tijd, aangezien je het gras minder vaak hoeft te maaien, mossen en bloemen niet verwijderd hoeven te worden en je geen onkruidbestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken.